MBO College Hilversum heeft in samenwerking met Calibris Advies, HilverZorg, Versa Welzijn, Stichting Philadelphia Zorg en Sherpa een laagdrempelige zorgopleiding ontwikkeld. WijkLeerbedrijf Hilversum is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Deelnemers van MBO college Hilversum willen praktische werkervaring opdoen, die aansluit bij hun MBO-opleiding in zorg en welzijn. Onder begeleiding van professionals zijn zij de wijk graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de buurt.

Wil jij een opleiding volgen en stage lopen in de zorg en/of welzijn? Schrijf je in voor deelname aan Wijkleerbedrijf Hilversum

Starten?
Wil jij de opleiding Dienstverlening en Zorg op niveau 1 of 2 volgen? En wil jij graag veel praktijkervaring opdoen? Dat kan! Binnen Wijkleerbedrijf Hilversum volg je gedurende 1 tot 2 jaar een opleiding en tegelijkertijd loop je stage waarbij je veel in de praktijk actief bent en veel kunt leren over de zorg.

Samen leren in de praktijk:
Je volgt de opleiding van MBO college Hilversum binnen het Wijkleerbedrijf Hilversum. De locatie van het Leerhome
is Oosterengweg 44 Hilversum bij HEELO. De lessen rekenen, Nederlandse taal, loopbaan, burgerschap en zorg in de praktijk worden op deze locatie gegeven.

Naast de lessen (dinsdag). Ben je wekelijks 16 uur actief met je stage in de wijk (maandag, woensdag en donderdag). Tijdens je stageperiode word je begeleid door de coördinator van het Wijkleerbedrijf.

Tijdens je stage verricht je verschillende werkzaamheden, zoals: boodschappen doen, een spelletje spelen, een wandeling maken, koken, de hond uitlaten, licht huishoudelijk werk en gezellig een praatje maken.

Als deelnemer van Wijkleerbedrijf Hilversum bied je ondersteuning aan iedereen in Hilversum die extra hulp
kan gebruiken, van jong tot oud!

Kortom: Ken of ben jij iemand die graag een opleiding wil volgen en tegelijkertijd stage wil lopen in de zorgrichting? Ben jij daarnaast woonachtig in Hilversum en nog niet in bezit van een niveau 2 diploma. Meld je snel aan!

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Els Huls – Coördinator Wijkleerbedrijf
Telefoon: 06-30571800
Mail: hilversum@wijkleerbedrijf.nl

Scroll naar top